Bh. klubovi će igrati u Europa ligi

Navijačima u Engleskoj "simpatična" imena Borca i Željezničara

A. Čaušević

Željezničar i Borac će u uz Zrinjski predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Europa ligu u takmičarskoj godini 2020/21. 

Sve tri kluba će svoj evropski klub započeti u prvom pretkolu. Zrinjski će s obzirom na dobar koeficijent imati status nositelja, a Borac i Željezničar neće imati povlašten status.

Među klubovima koji bi mogli igrati u Europa ligi sljedeće sezone je i Leicester City koji se bori za Ligu prvaka zajedno sa Chelseajeam i Manchester Cityjem.

Navijači popularnih Lisica već počinju razmišljati o potencijalnim protivnicima, a jednom od pristalica kluba koji je senzacionalno 2016. osvojio Premiership privukla su pažnju imena FK Borac i FK Željezničar.

"Poslušajte neka od imena protiv kojih bi Leicester City mogao igrati na (stadionu) King Power", napisao je navijač te nabrojao nazive klubova.

Osim Borca i Željezničara korisniku mreže Twitter pod imenom Ellis još su "simpatični": Paide Linnameeskond, Sfântul Gheorghe, Union Titus Pétange, Vikingur Reykjavik, FH Hafnarfjardar
Shkendija Tetovo i Sønderjyske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, Željezničar, Borac i Zrinjski će svoje rivale u prvom pretkolu Europa lige saznati 10. augusta. Igrat će se samo jedan meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.