FK Borac dobija generalnog sponzora i značajnu financijsku injekciju

Vico Zeljković klub ostavlja u sigurnim rukama

FK Borac dobija generalnog sponzora i značajnu financijsku injekciju

E. Škorić

Vico Zeljković će napustiti FK Borac, ali je najavio kako klub ostavlja u sigurnim rukama jer je dogovoren dolazak generalnog sponzora.

Nakon dugo godina Borac će imati generalnog sponzora i ugovor bi trebao da bude potpisan do početka sezone, a Zeljković nije želio reći o kome se radi, ali je otkrio da će to Banjalučanima godišnje donositi 600.000 KM.

"Nastojimo da potpišemo ugovor na dvije godine kako bi klub dobio potrebnu stabilnost i u narednom periodu lakše rješavao svoje probleme", rekao je Zeljković.

"Imali smo firme i kompanije koje smo isticali na dresu i oni su to plaćali, ali daleko je to od cifre pravog generalnog sponzora. Pričamo o ozbiljnoj cifri i mogu reći da se radi o 600.000 KM na godišnjem nivou", zaključio je Zeljković, koji se s ekipom Borca nalazi na pripremama na Zlatiboru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će naredne sezone predstavljati BiH u Evropi jer je u trenutku prekida prvenstva zauzimao četvrto mjesto na tabeli.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Dijeli pare građana RS
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi