Foto - EPA

Pep Guardiola tvrdi

"Nismo mogli priuštiti Alexisa i Maguirea"

Midhat Šljivak

Sud za sportsku arbitražu (CAS) presudom je poništio je odluku Evropske fudbalske federacije (UEFA) o izbacivanju Manchester Cityja iz Evrope.

Građani su dobili žalbeni postupak pred sudom i moći će i dalje da nastupaju u evropskim takmičenjima, iako su po odluci UEFA prekršili financijski fair play.

Menadžer engleskog kluba Pep Guardiola jasno tvrdi da njegov tim nije prekršio nikakva pravila i ističe kako i drugi imaju dosta novca i imao je zanimljivo poređenje.

"Imamo mnogo novca i naravno da se želimo pojačati. Ipak, htjeli smo dovesti Alexisa Sancheza, ali ga nismo mogli priuštiti. Htjeli smo i Harryja Maguirea, ali ga nismo mogli platiti koliko je Manchester United platio. Da, imamo novca, ali ga imaju i drugi", rekao je Guardiola i dodao je:

"Dovoljno sam ponizan da mogu priznati da sam ništa bez igrača. Dobar sam trener, ali ne možeš osvajati titule bez dobrih igrača. U proteklih deset godina smo gradili klub da bude elitni i morali smo investirali. Možemo trošiti onoliko koliko vlasnici dozvoljavaju, prateći pravila financijskog fiar playja i to je uvijek bio slučaj", istakao je Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.