"Procurila" povjerljiva informacija iz Cityja, već sada je poznata odluka CAS-a

City neće biti kažnjen

"Procurila" povjerljiva informacija iz Cityja, već sada je poznata odluka CAS-a

E. Škorić

Sud za sportski arbitražu (CAS) sutra bi trebao da donese konačnu odluku, ali na Etihadu su opušteni.

UEFA je ranije odlučila da izbaci Manchester City iz svojih takmičenja za naredne dvije sezone zbog kršenja financijskog fair playa, a u bivšem prvaku Engleske odmah su reagovali i navijačima saopštili da za to nema osnove i da će se uz pomoć žalbe odluka promijeniti.

Vodeći se pravnim argumentima, City je na kraju poslao žalbu u Sud za sportsku arbitražu, a sada stižu vijesti kako je CAS prihvatio žalbu Cityja koji neće snositi nikakve sankcije.

Dakle, odluka koju će CAS potvrditi sutra, ide u prilog Građanima i oni će i u naredne dvije sezone imati pravo nastupa u Ligi prvaka, što baš i nije dobra vijest za pojedine engleske klubove poput Chelseaja ili Manchester Uniteda koji se bore za četvrto mjesto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju da je CAS poništio žalbu Cityja i izbacio ga iz Lige prvaka, onda bi peti tim Premier lige "upao" u Ligu prvaka naredne sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jugovina
Fuj i gotovo!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi