Plemići će imati status nositelja

Ko će biti prva evropska prepreka za Zrinjski? Imena nekih klubova je teško i izgovoriti

Admin Čaušević

Zrinjski će u novoj sezoni zajedno sa Željezničarem i Borcem predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Europa ligu s tim da će Plemići imati status nositelja. 

Zahvaljujući kontinuitetu na međunardnoj sceni mostarski klub će imati ogromne šanse da preskoči prvu prepreku, posebno ako se uzme u obzir lista mogućih potencijalnih protivnika.

Rada se uglavnom o anonimusima čija je imena teško i izgovoriti, dok svakako ima i nekoliko nagaznih mina pa će Mladen Žižović i njegovi izabranici morati biti oprezni.

Nazivi timova poput Paide Linnameeskond (Estonija), Kauona (Litvanija), Petrocub Hincesti (Moldavija), Sirens FC (Malta), Vikingur (Island), Valmeiras (Latvija), Sfantul (Moldavija) su nepoznati većini ljubitelja fudbala u BiH.

Inter Turku, Ilves i Honka su timovi iz Finske koji će igrati u prvom pretkolu i neće biti nositelji, tu je još makedonski duo Renova i Shkupi, Union Titus i Differdange 03 će predstavljati Luksemburg, a Saburtalo, Dinamo Batumi i Lokomotivi Tbilisi Gruziju, a Derry City i Bohemians Irsku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hibernians s Malte, Žilina i Dunajska Sterda iz Slovačke te Puškaš Akademija iz Mađarske će također igrati u prvom pretkolu i neće biti nositelja.

Konačna lista još nije poznata obzirom da su pojedina prvenstva još uvijek u toku. Žrijeb prvog pretkola Europa lige na programu je 10. augusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.