Zrinjski za 10 minuta zabio dva gola, pa stao, ali pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna

Plemići slavili protiv drugoligaša

Zrinjski za 10 minuta zabio dva gola, pa stao, ali pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna

E. Škorić, foto: V. Bernadić

HŠK Zrinjski je danas u Međugorju u sklopu prijateljske utakmice odmjerio snage s hrvatskim drugoligašem Croatia Zmijavci i na kraju je očekivano upisao pobjedu rezultatom 2:0.

Moglo je biti i uvjerljivije, no nogometaši Zrinjskog nisu iskoristili brojne šanse, mada su krenuli furiozno - s dva gola u samo 10 minuta.

U devetoj minuti nakon dobre akcije Enin efektno pogađa za vodstvo Plemića, a ubrzo nakon toga Kunić na ubačaj Ćorluke zabija za 2:0, što je bio rezultat ostatka prvog poluvremena, ali i do kraja meča.

U 27. minuti Demir, igrač koji je na probi u Zrinjskom, dobro šutira, ali preko gola. Minutu kasnije velika pogreška odbrane Croatije, a Bilbija ne koristi situaciju jedan na jedan s golmanom, pa šutira pokraj gola.

Croatia je najbolju šansu imala u 40. minuti, ali Todorić nakon sjajne akcije sa svega pet metara ne pogađa mrežu Horkaša. U petoj minuti drugog dijela Bilbija perfektno gađa iz slobodnjaka sa 18 ili 19 metara, prečka spašava goste.

I u 61. minuti iz slične pozicije Bilbija pokušava, ovaj put gađa preko gola. Do kraja meča, kada je tempo polako i opadao, promjena više nije bilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

um1994
Kakvog petoligasa ljudi bili 2. u 2. hnl odmah iza sibenika informirajte se malo
2 0
milivoje
Metar ofsajd,drugi gol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi