Želi nove izazove

Dokaz da odlazi iz Minhena: Kuća zvijezde Bayerna stavljena na prodaju

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern napravit će nekoliko promjena u svom timu ovog ljeta.

Hasan Salihamidžić vrijedno radi kako bi pojačao ekipu, a u rubrici odlasci minhenskog tima za sada stoje imena španskih fudbalera Javija Martineza i Thiaga Alcantare.

Martinez će se po svemu sudeći vratiti u redove Athletic Bilbaa, gdje želi završiti karijeru, a Thiago Alcantara se očigledno zasitio života u Minhenu i već ranije je poslao jasan signal da želi ići.

Da je već jednom nogom na izlaznim vratima Bayerna pokazuje i činjenica da je njegova kuća u Minhenu već stavljena na prodaju. To je sasvim jasan znak da se Thiago više ne vidi u Bundesligi i da želi otići.

Povezuje se 29-godišnji veznjak s Liverpoolom i Manchester Unitedom. Engleski šampion je za sada taj koji pokazuje više interesa, ali postoji problem u dogovoru s Bayernom.

Bavarski velikan za usluge svog fudbalera traži čak 40 miliona eura. U Liverpoolu smatraju da je to previše za fudbalera kojem narednog ljeta ističe ugovor i spremni su ponuditi 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, prema navodima njemačkih medija, zvanična ponuda još uvijek nije stigla za Thiaga. Vjerovatno će se i to desiti po završetku Premiershipa i ostaje nam da vidimo gdje bi Alcantara na kraju mogao završiti.

On je s Bayernom u prethodnih sedam godina osvojio apsolutno sve i nije nikakvo čudo što traži promjene.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.