Kladionice kažu: Dobijamo novog najboljeg fudbalera svijeta!
Foto - EPA

Robert Lewandowski najveći favorit

Kladionice kažu: Dobijamo novog najboljeg fudbalera svijeta!

M. Šljivak

Lionel Messi neće odbraniti titulu najboljeg fudbalera svijeta od prošle godine.

Ako je suditi prema svjetskom kladionicama, najveći favorit za osvajanje Zlatne lopte za najboljeg fudbalera svijeta je napadač minhenskog Bayerna Robert Lewandowski.

Čudesni Poljak već godinama igra na vrhunskom nivou. Čini se kako je došlo vrijeme i da tu karijeru kruniše na najbolji mogući način, pa je po kladionicama glavni favorit za najboljeg na svijetu.

Trenutno je Lewandowski najveći favorit za osvajanje Zlatne lopte sa kvotom 4.00, a odmah iza njega je Lionel Messi sa kvotom 5.00.

Naravno, promjene su itekako moguće. Ako Barcelona eventualno osvoji Ligu prvaka, nema dileme da bi Messi ponovo mogao uzeti trofej, ali za sada je Lewandowski ispred svih.

Interesantno je svakako da je Cristiano Ronaldo četvriti favorit za osvajanje Zlatne lopte sa kvotom, 6.00 dok je ispred njega Kevin de Bruyne sa kvotom 5.50.

Podsjetimo, od 2008. godine samo je Luka Modrić (2018) uspio da skine s trona Messija i Cristiana Ronalda, koji su godinama dominirali svjetskim fudbalom.

Kvote za Zlatnu loptu:

Robert Lewandowski (Bayern) - 4.00
Lionel Messi (Barcelona) - 5.00
Kevin De Bruyne (Man.City) - 5.50
Cristiano Ronaldo (Juventus) - 6.00
Sadio Mane (Liverpool) - 13.00
Mohamed Salah (Liverpool) - 17.00
Virgil van Dijk (Liverpool) - 17.00
Raheem Sterling (Man.City) - 17.00
Kylian Mbappe (PSG) - 21.00
Neymar - (PSG) - 26.00
Bruno Fernandes (Man. Utd) - 34.00
Erling Haaland (Borussia) - 34.00
Jadon Sancho (Borussia) - 51.00
Harry Kane (Tottenham) - 51.00

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Davno je Lewa trebao osvojiti ovu nagradu. Realno, nikada mu forma nije opadala, uvijek 100% fokusiran, konstantno opasan pred golom i covjek zabija u ovim godinama i obara rekorde.. ne znam sto bi otkud Ronaldo na ovom spisku (trenutno), a da ne govorim za Sane-a, Kane-a i sl.
9 3
GigantMostarski
Mertens svake godine medju boljim igracima i ovdje ga uopce nema u konkurenciji? HAHAHAHAHA koja smijurija je ova raspala uefa!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi