Foto: Screenshot

Evropski velikani pomno prate razvoj situacije

Metar i 95 visok, 96 kilograma težak, a 15 mu je godina: Dječak div spreman za profesionalni ugovor

Le Parisien piše da 15-godišnji štoper, opisan kao "defanzivni div", El Chadille Bitshiabu želi potpisati profesionalni ugovor sa Paris Saint-Germainom, bez obzira na ozbiljan interes nekolicine evropskih velikana.

Igračev otac je obavijestio već navedeni Le Parisien o želji mladog defanzivca iako su kontakt kako bi se raspitali o mogućem transferu već uspostavili Borussia Dortmund, Leipzig, Bayern, Manchester City, Milan i Real Madrid.

Iako mu je tek 15 godina, Btishiabu je već "planina od čovjeka" - visok je 195 centimetara i težak 96 kilograma.

Iako prema pravilima FIFA-e, Bitshiabu ne može potpisati profesionalni ugovor dok ne napuni 16 godina, ponude konstatno stižu, a ukoliko neku prihvati ugovor će moći potpisati u maju 2021. godine.

Ipak, mladom fudbaleru je najveća želja ugovor sa PSG-om.

"Pregovori idu dobro, naš prioritet je da on ostane u PSG-u. Želimo da svoju omladinsku karijeru nastavi u Francuskoj i da se dobro osjeća tu gdje jeste. Želimo da pošalje profesionalni ugovor kada mu bude 16 godina. Trenutno, sa 15 godina starosti, ljudski aspekt je puno važniji od fudbalskog, a naravno da želimo da moj sin postane dobar fudbaler", izjavio je Willy Bitshiabu.

Sportski direktor PSG-a Leonardo se sastao sa "pratnjom" mladog fudbalera osmog jula, a razgovaralo se o novom omladinskom ugovoru od jedne godine koji bi se automatski pretvorio u trogodišnji profesionalni ugovor nakon što bi Bitshiabu napunio 16 godina.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bitshiabu je u junu startao predsezonu sa U19 ekipom i ukoliko bude postignut dogovor o novom ugovoru vjerovatno će tu i ostati.

Ovaj mladi štoper je u PSG-ov omladinski pogon stigao prije tri godine, a u prošloj sezoni je bio član U17 ekipe Svetaca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.