Nastavlja se trka za Evropu: Kiks Wolvesa, pobjeda Tottenhama

Premiership, 36. kolo

Nastavlja se trka za Evropu: Kiks Wolvesa, pobjeda Tottenhama

U terminu od 19:00h večeras su odigrana tri meča 36. kola engleskog Premiershipa, a najviše pažnje su, naravno, privlačile utakmice timova koji se bore za izlazak u Evropu.

Wolverhampton je gostovao kod Burnleyja i zamalo slavio pobjedu kojom bi itekako bio u dobroj poziciji kada je u pitanju utrka za izlazak u Evropu, pa čak i ostao u igri za Ligu prvaka. Ipak, utakmica je završena rezultatom 1:1.

Wolvesi su poveli u 76. minuti kada je lopta pronašla put do Jimeneza, nakon jedne kontre, koji je sjajnim volej udarcem matirao golmana domaćih i postavio konačni rezultat utakmice.

Međutim, kada su svi vjerovali da će Wolvesi upisati važnu pobjedu - šok.

Duboko u sudijskoj nadoknadi jedan igrač gostiju igra rukom i Burnley dobija penal koji u 1:1 pretvara Wood.

Wolvesi su tako, dva kola prije kraja sezone, sada na šestoj poziciji (koja vodi u kvalifikacije za LE) sa samo bodom (56) više u odnosu na Tottenham, a za Unitedom na petoj i Leicesterom na četvrtoj poziciji zaostaju tri boda.

A Wolverhampton je samo na bod više u odnosu na Tottenham jer je tim iz Londona večeras slavio pobjedu.

Pijetlovi su gostovali na St. James Parku gdje su sa 1:3 savladali domaći Newcastle.

Tottenham je do vodstva stigao u 27. minuti preko Sona, da bi domaći izjednačili u 56. minuti sjajnim golom Ritchieja nakon šuta iskosa sa lijeve strane.

Ipak, četiri minute kasnije Tottenham ponovo vodi. Bergwijn je ubacio loptu, a Kane glavom pogodio za 1:2. Isti igrač je u 90. minuti ovjerio pobjedu svog tima postigavši gol za konačnih 1:3.

Treba istaći da je večeras pobjedu upisao i City koji je sa 2:1 na svom terenu savladao Bournemouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Silva je majstorskim slobodnjakom u šestoj minuti doveo Građane u vodstvo, da bi iskusni Španac u 39. asistirao za 2:0 Gabrielu Jesusu.

Poraz Bournemoutha je ublažio King u 59. minuti utakmice.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi