Koštao ga noćni život

Nekada velika nada bh. nogometa: Belmin Vila se vratio u BiH i pronašao novi angažman

Samir Mlaćo

Nekada velika nada bh. nogometa Belmin Vila vratio se u našu zemlju i pronašao novi angažman.

Vila je nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac naše zemlje, a u narednom periodu će nositi dres novog člana Druge lige Centar FK Rudar Breza.

Danas je to i zvanično potvrđeno na stranici kluba iz Breze.

Ukoliko bude pravi Vila će sigurno biti veliko pojačanje za Rudar i prijetnja za protivničke odbrane.

Posljednji angažman 25-godišnjak je imao u švedskoj Syrianski, a nastupao je i za NK Travnik, NK Bosna Visoko, FK Igman Konjic, Jedinstvo Bihać, zvijezdu Gradačac, Hajduk U19, Željezničar U19, gdje je i ponikao.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Veliki talenat često su zasjenio nesportski život, a u razgovoru za SportSport.ba krajem 2018.godine otvoreno je govorio o tome.

"O tome nije baš lako govoriti, svjestan sam i sam da sam mogao mnogo više u karijeri napraviti, ali najviše je do mene. Poklopilo se tako. Noćni život i nogomet ne idu zajedno, dok sam ja kao mlad igrač prošao kroz sve to. Kajem se, naravno, iako od toga nemam ništa danas", kazao je Vila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.