Toni Karačić, trener NK Široki Brijeg

"Kao trener imam visoke ciljeve, vjerujem da ćemo biti konkurentni za oba trofeja"

Midhat Šljivak

Toni Karačić zadovoljan je igrom svojih fudbalera u meču protiv Željezničara na Grbavici (1:1).

Trener NK Široki Brijeg ističe da rezultat na kraju nije bitan, iako svako voli pobijediti.

"Dobra utakmica. U prvom smo bili kvalitetniji, a Željezničar je bio bolji. Rezultat nije bitan, iako svako voli da pobijedi. Užitak je bilo igrati ovdje", rekao je Karačić i dodao je:

"Imamo mladu momčad, nisu nam bili određeni igači u kadru, ali su igrači odlično odigrali. Bilo je puni kvalitetnije u odnosu na meč s Veležom. Uvijek imam visoke ciljeve i ove godine ćemo maksimalno biti konkurentni za Evropu i za oba trofeja".

"Željezničar je zrelija momčad i mi smo imali puno veći motiv. Provjeravamo još neke stvari, pokušavamo što veći broj igrača koristiti i to nam je bitno. Željezničar ima kvalitet i uvjeren sam da će biti uzbudljivo prvenstvo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O eventualnim pojačanjima je rekao:

"Mi smo doveli dva iskusna igrača na ovu mladost. Ciljano smo to radili, prelazni rok je dug i bit će dovoljno igrača na tržištu. Ako nam se otvori prilika za nekog kvalitetnog igrača, ja bih volio da ga dovedemo"

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.