Loše izdanje FK Željezničar, ali spas u zadnji čas: Blažević zabio za remi protiv Širokog

Tim s Pecare ispustio pobjedu

Loše izdanje FK Željezničar, ali spas u zadnji čas: Blažević zabio za remi protiv Širokog

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar i Široki Brijeg remizirali su 1:1 u pripremnom meču na Grbavici.

Široki odlično otvara ovaj meč i iz prve šanse dolazi do vodstva. Nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru, Radeljić se najbolje snalazi, te na sjajan način pogađa za 0:1.

Nije Željezničar napravio mnogo u ostatku prvog poluvremena. Plavi su jalovo napadali, prave prilike nisu stvorili, ali ni gosti se nisu posebno potrudili da eventualno zabiju drugi pogodak.

Do kraja prvog dijela vrijedi još samo izdvojiti neprecizan pokušaj Sadikovića za domaće iz slobodnog udarca, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Treba istaći da je nakon 20 minuta igru napustio Semir Štilić i to zbog povrede.

U nastavku je tim Amara Osima pokušao da dođe do brzog izjednačenja. Bekrić dobija šansu za igru kako bi se ofanzivni dio igre poboljšao, ali iako je Željezničar imao posjed, napad je bio poprilično bezopasan.

Bekrić je tek imao dobar šut, Široki je zatim mogao zabiti i drugi put, ali odbrana domaćih ovaj put zaustavlja napad. U 66. minuti oba tima ostaju s igračem manje. Zbog sukoba na terenu isključeni su Bojo i Grgić.

Do kraja utakmice Željezničar i dalje nije mogao da pronađe put prema golu. Mučio se domaćin u kreakciji napada, Široki se branio sve do 88. minute kada Željezničar ipak dolazi do remija, a zabio je Blažević za konačnih 1:1.

Prijateljski meč:

Željezničar - Široki Brijeg 1:1 (Blažević 88'/ Radeljić 3')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Kosorić, Ikić, Šehić, Bojo, Sadiković, Subašić, Štilić, Veselinović i Jurčić.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Medić, Radeljić, Obšivač, Marić, Begić, Vukoja, Ivić, Jović, Angelov i Čuljak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Kakav naslov...Željo ih ubio drugo poluvrijeme
9 3
Rajvosa2019
Mrsavo brkice, mrsavo - prijateljska ok - ali ima tu jos dosta posla
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi