Stoičkov prozvao čelnike kluba i trenera Setiena

"Najviše me zabrinjava što je potrošeno milijardu eura, a nije ništa osvojeno"

Edmir Škorić

Bivši igrač Barcelone Hristo Stoičkov bio je jako oštar prema vodećim ljudima kluba i treneru Quqiueu Setienu.

Barcelona je ostala bez titule u Španiji, zbog čega je bugarska legenda razočarana, a posebno je bio ljut na predsjednika Josepa Mariju Bartomeua.

"Zašto Barcelona nije uspjela osvojiti titulu? Zbog osrednjeg trenera i njegovog pomoćnika kloji nemaju pobjednički mentalitet", rekao je Stoičkov, pritom mislivši na Setiena i njegovog asistenta Edera Sarabiju.

Ipak, smatra da je Bartomeu najveći krivac jer je Ernestea Valverdea zamijenio Setieneom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Otjerao je Valverdea kada je bio prvi u La Ligi. Zašto ga nije izbacio nakon 3:0 poraza u Rimu ili 3:0 u Liverpoolu ili zbog poraza u Kupu od Valencije? Znate šta me najviše zabrinjava? Potrošena je milijarda i ništa nije osvojeno" jasan je bio Stoičkov.

Barcelonina jedina mogućnost da nešto osvoji ostaje u Ligi prvaka, no tu najprije treba proći Napoli nakon što je prvi meč osmine finala završen rezultatom 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.