Švedski napadač tvrdi

"Ne bih nikada svoj život mijenjao za Neymarov"

Edmir Škorić

John Guidetti je švedski napdač koji se smatrao velikim talentom, ali karijera nije do kraja otišla u željenom pravcu.

Istina, švedski reprezentativac je bio i u Manchester Cityju, doduše bez ijednog nastupa za seniore, pa igrao na posudbama u klubovima kao što su Burnley, Feyenoord, Stoke i Celtic, tri sezone bio u Celti, a sada je Alavesov.

Nije to karijera koje treba neko da se stidi, ali kada se zna da je zaigrao sa 16 godina u Prvo j ligi Švedske, a nakon toga i odveden u Manchester kao veliki talent, pa je osvojio i Evropsko prvenstvo za igrače do 21. godine u Češkoj 2015., onda je jasno da se moglo zaista i više od ovoga.

Ali ako pitate Guidettija, sretan je svojim životom i kaže da se ne bi mijenjao ni sa Neymarom.

"Ne bih razmijenio svoj život ni s kim. Čak i ako mi kažete da sada mogu da se mijenjam s Neymarom, koji ima isto godina kao ja i igra u PSG-u, ne bih pristao. Zašto? Jer imam najljepše prijatelje i najljepšu porodicu, najljepšu djecu, najljepšu ženu, najljepši život. Volim svoj život, sve s njim i ne bih ga želio zamijeniti s nekim drugim", kazao je švedski napadač.

Govorilo se da će se uskoro vratiti u Švedsku, ali 28-godišnjak nema takav plan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sa strašću bih igrao u švedskoj ligi, ali još nije vrijeme da napustim inostranstvo i vratim se kući", poručio je.

Bio je posuđen Hannoveru početkom godine i u 14 utakmica u 2. ligi Njemačke dao je ukupno tri gola, ali se vraća u Alaves i traži klub u kojem će redovno da igra.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.