Kraj španskog prvenstva

Real Madrid remijem završio šampionsku sezonu i poslao Leganes u La Ligu 2

Posljednji susreti sezone 2019/20 u španskoj La Ligi odigrani su večeras. Klub koji ispada iz lige, uz Espanyol i Mallorcu je Leganes. 

Leganes je večeras čekao Real Madrid i trebao pobjedu kako bi se nadao opstanku ali na kraju je završilo 2:2 i Leganes je ostao kratak za bod te ispao iz lige.

Šampion Real je poveo u 9. minuti preko Ramosa, a izjednačenje stiže u posljednjoj minuti prvog dijela kada je za domaće pogodio Gil. U drugom poluvremenu Real opet prvi dolazi do vodstva i to golom Asensia, a poravnanje novo donosi Assele. Ipak, domaći nisu imali snage do kraja susreta da dođu do još jednog gola koji bi im osigurao opstanak obzirom da je Celta Vigo u gostima kod Espanyola odigrala samo 0:0 i tako rizikovala La ligu naredne sezone. Ipak, na kraju je imala sreće.

U preostalim mečevima koji su igrani noćas od 21.00 sati Granada je dobila Athletic Bilbao sa 4:0 i probila se na 7. poziciju koja vodi u kvalifikacije za Evropa ligu dok je Getafe izgubio to mjesto zbog poraza kod Levantea od 0:1. Real Sociedad je uspio uzeti bod u Madridu Atleticu odigravši 1:1 i na taj način zadržati 6. poziciju koja vodi također u Evropa ligu. Petoplasirani Villarreal je prvenstvo završio pobjedom protiv Eibara od 4:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je prvak, osim njega u Ligu prvaka idu Barca, Atletico i Sevilla, a iz lige su kao što smo rekli ispali Espanyol, Mallorca i Leganes.

Nova sezona počinje u septembru mjesecu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.