Baleov odlazak bez pozdrava

Na vlastiti zahtjev propušta duel s Leganesom

Baleov odlazak bez pozdrava

E. Škorić

Gareth Bale je na izlaznim vratima Real Madrida, a čini se da neće biti ni pozdrava.

Velški napadač je nastavio da glupostima izvan terena privlači pozornost, a na terenu skoro da ga nema. I kada dobije priliku, Bale ju ne koristi i uglavnom samo čeka da sve prođe.

I na proslavi titule La Lige skoro da nije učestvovao, pojavio se tamo reda radi, bez ikakvih emocija, a španski listovi poput AS-a već su ga otpisali. AS tako navodi da je Bale na vlastiti zahtjev danas izostao sa spiska za meč protiv Leganesa.

Istina, to je ionako formalnost i Real je već proslavio titulu, ništa mu ne znači ovaj duel, ali Bale bi, ako je već profesionalac, trebao ostati do kraja i odraditi svoj posao. No, odavno ne izgleda kao profesionalac i Velšanin je stoga od kluba tražio dopust da ne bude u rosteru kako bi imao više vremena za odmor ili za neke druge aktivnosti. Možda golf?

Real Madrid nije želio da komentariše vijest kako je Bale svojom odlukom izostao sa spiska, alio je naknadno pojasnio da je to odluka trenera Zidanea, a ne igrača, mada je svima jasno da je Bale bio incijator ovog poteza.

Osim Balea, posljednju utakmicu propustit će i Kolumbijac James Rodriguez. Pored njih, na listi od 22 igrača koji će konkurisati za današnji duel nema ni Marcela, te Edena Hazarda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da se vidi hoće li James i Bale biti tu 7. avgusta kada Real bude igrao revanš osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, ali sve je izvjesnije da se Bale već oprostio i to bez pozdrava.

Treba poštovati sve ono što je Bale godinama činio za Real, ali uzimajući u obzir ono što radi u posljednje vrijeme - nije ni zaslućio da bude pozdravljen i da ima neki dostojanstveni oproštaj od kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Treba bojkotovat klub koji nikad ništa ne može da osvoji pošteno. Sudije im pomažu od kako postoje. Smradovi odvratni
4 9
dinass
Sam je sebe unistio i to je to od njega,vise mu nije do fudbala
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti