Jude Bellingham novi član Žuto-crnih

Salihamidžić je izgubio bitku: Borussija je 17-godišnjaka platila 25 miliona eura! · Zvanično

Admin Čaušević

Posljednji posao kojeg je Hasan Salihamidžić završao kao sportski direktor Bayerna nije prošao kako je on to i zamislio. Jude Bellingham je i zvanično postao igrač Borussije Dortmund.

Salihamidžić je odnedavno postao član Upravnog odbora Bayerna, a istovremeno je nastavio raditi na transferima. Pokušao je pokvariti posao najvećem rivalu, ali bezuspješno.

Velikan iz Dortmunda je jutros saopštio kako je 17-godišnji Englez s Borussijom potpisao dugogodišnji ugovor te da će nositi broj 22 na leđima.

Ugledni Sky Sports je izvjestio kako je Birmingham City za Bellinghama inkasirao najmanje 27 miliona eura s tim da ta cifra u narednim godinama može dodatno rasti u zavisnosti od ispunjenja bonusa.

Za talentovanog veznjaka je izuzetno bio zainteresovan i Manchester Uniteda, ali Crveni đavoli su se povukli iz utrke. Još su ga željeli Real Madrid i Chelsea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa 16 godina i 38 dana Bellingham je najmlađi ikad koji je zaigrao za prvi tim Birmingham Cityja. Borussiji će se priključiti 10. augusta u Švicarskoj kada počinju pripreme za novu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.