Efekatan gol fudbalera Manchester Cityja

Sterling kao iz pračke, golman Watforda se zaledio

A. Čaušević

Manchester City je iskalio bijes na Watfordu. Građani su slavili s ubjedljivih 0:4 uz vrlo dobru partiju Raheema Sterlinga. 

Sterling je postigao dva gola na meču. Prvi gol na meču je postigao u 31. minuti, desetak minuta kasnije je izborio penal kojeg je promašio, ali je iz popravnog poslao loptu u mrežu.

Inače, Sterlingov prvi gol definitivno može poprimiti epitet efektnog jer je lijepo primirio loptu te šutirao kao iz pračke.

Šut je bio tako snažan, ali i precizan da je golman Watforda Ben Foster ostao stajati kao zaleđen te je samo pogledamo pratio loptu kako odlazi u gol. Majstoriju pogledajte ovdje.

Reprezentativac Engleske je sa večerašnja dva gola stigao do cifre od 19 golova. Do kraja je ostalo još jedno kolo i teško da će Sterling stići vodećeg strijelca Premiershipa Jamieja Vardija koji na svom kontu ima 23 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.