Guardiola: Poštujem Arsenal, ali samo na terenu, ne i van njega

Oštra izjava Pepa

Guardiola: Poštujem Arsenal, ali samo na terenu, ne i van njega

E. Škorić

Ovaj napad Pepa Guaridole motiviran je jer je tim 'topnika' vodio inicijativu osam klubova koji su željeli da Manchester City bude kažnjen zbog financijskog fair playa.

Birokratska pobjeda Mancehster Cityja koja mu omogućuje da ipak nastupa u Ligi prvaka i dalje donosi glavne naslove.

"Svi protivnici zaslužuju zasluge i poštovanje i Arsenal ga ima za ono što rade na terenu, ali ne za ono što rade izvan terena. Za te stvari definitivno nemaju moje poštovanje", rekao je Guaridola, čiji City je prije dva dana izgubio od Arsenala s 2:0 u polufinalu FA kupa.

Arsenal i još sedam klubova zalagalo se za to da City bude kažnjen, pa su čak slali pismo Sudu za sportsku arbitražu (CAS) sa željom da se konačna odluka odgodi, vjerujući da je City ipak kriv i da, prema ranijoj osudi UEFA-e, treba da bude uskraćen za nastupe u Evropi naredne dvije sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, klubovi koji su protiv Cityja u Evropi jasno rade to zbog vlastitog interesa. Osim Arsenala, nije poznato preostalih sedam "Cityjevih neprijatelja".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Kad je City postao velika ekipa, Arsenal i jeste ispao iz top 4, zato i jesu prizeljkivali da ce dobiti kaznu
1 8
SakeArsenal
Da li se samo ja pitam gdje je onaj paćenik Gazija?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi