Foto: NK Celje/Twitter

Madalja ide i oko vrata Advana Kadušića

Borba za trofej nije razočarala: NK Celje je prvi put šampion Slovenije!

Večeras je na stadionu Z'dežele u Celju odigran posljednji meč u sezoni slovenske Prve lige, a bio je to meč u kojem se rješavalo pitanje prvaka.

Od ranije je bilo jasno da Maribor neće odbraniti titulu prvaka, a za istu su se večeras u direktnom okršaju borili Celje i Olimpija.

Ekipa Celja je zadnje kolo dočekala na prvom mjestu sa 68 bodova, dok je Olimpija bila na drugoj poziciji. Dakle, Celju je za prvu titulu u historiji kluba odgovarala pobjeda ili remi, dok je Olimpija morala ići na trijumf.

Na kraju je meč završen rezultatom 2:2, pa je domaći tim (Celje) došao do titule, a kada je sudija označio kraj meča moglo je početi slavlje na stadionu Z'dežale na kojem je utakmicu i uz limite ipak pratio značajan broj domaćih navijača.

Sama utakmica nikako nije razočarala.

Počelo je odlično za domaće koji su poveli u 34. minuti nakon kontre i gola Kerina. Prethodno je veliku šansu za Olimpiju propustio Vukušić.

1:0 je bio rezulta prvog dijela, da bi Olimpija u 58. minuti došla do 1:1 zahvaljujući topovskom udarcu i sjajnom golu Elsnika.

Samo pet minuta kasnije Celje ponovo vodi. Božić je sjajno prošao po desnom krilu i uputio loptu pred gol Olimpije. Odbrana gostiju je nakratko raščistila situaciju, ali lopta se vraća jednom domaćem igraču koji šutira, a njegov šut u gol majstorski skreće Vizinger za 2:1.

Ponovo je međutim Elsnik vratio Olimpiju u igru. Igrala se 75. minuta kada je postigao efektan gol i poravnao na 2:2.

Krenula je Olimpija po pobjedu, velike šanse su imali Vukušić, Eslnik, Savić i družina, ali se Celje nekako branilo.

Sa druge strane Kerin je u finišu propustio priliku da riješi sve dileme oko pobjednika i prvaka.

Ipak, njegov promašaj nije kažnjen, domaći su se uspjeli odbraniti i doći do najvećeg trofeja u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Do titule je sa Celjem došao i Advan Kadušić koji je danas igrao do 66. minute kada je, zbog činjenice da je imao žuti karton, zamijenio Brecl. Ipak, treba istaći da je nekadašnji fudbaler Sarajeva i Zrinjskog bio sjajan od dolaska u Celje ove zime i da ima velike zasluge za rezultat svog tima. Kadušić je bio standardan od dolaska u Celje, a uspio je dodati i dva gola tokom polusezone te je šest puta uvršten u tim kola. 

U ekipi Olimpije je i večeras igrao iskusni Tomislav Tomić (ušao je s klupe još u prvom dijelu), dok je Luka Menalo pred duel sa Celjem napustio ljubljanski tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.