Serija A, 35. kolo

Džeko odgledao utakmicu s klupe, Roma razbila SPAL

Večeras je SPAL, koji je već otpisan, na svom stadionu Paolo Mazza ugostio ekipu Rome i pretrpio težak poraz. Naime, Vučica je slavila rezultatom 1:6.

Nije se dugo čekalo da kapitulira odbrana domaćina. Igrala 10. minuta kada je Nikola Kalinić iskoristio konfuziju zadnje linije SPAL-a i pogodio za 0:1.

Uzvratili su ipak domaći i to u 24. minuti kada je Cerri glavom pogodi za 1:1. Međutim, to je bilo sve od SPAL-a.

U 38. minuti je Roma ponovo stigla do prednosti. Carles Perez je sve uradio sam i postigao lijep gol za 1:2. Perez je tada postavio i rezultat prvog poluvremena.

Na prvi gol u nastavku čekalo se jako kratko pošto je Kolarov u 47. minuti uputio silovit udarac sa distance i savladao golmana domaćeg tima.

Pet minuta kasnije bek Rome Bruno Peres postiže svoj prvi gol u sezoni, a već u 75. minuti stiže i do drugog. Brazilac je tada postigao lijep gol za 1:5.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U samom finišu utakmice Zaniolo je zatresao mrežu domaćina i postavio konačnih 1:6.

Treba istaći da je Edin Džeko odgledao večerašnji meč sa klupe za rezervne igrače. A i nije bilo potrebe da Džeko ulazi u igru s obzirom da je Roma već do 52. minute imala visoku prednost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.