Foto: EPA

Provjetravanje svlačionice

Hajrović i Dilaver odlaze iz Dinama, Gojak ima nekoliko ponuda

U Dinamu se sprema totalni redizajn svlačionice pod Zoranom Mamićem.

Poslije smjene Igora Jovićevića tražio se trener kapitalac, spominjala su se imena poput Vahida Halilhodžića, Nike Kovača i Matjaža Keka koji je možda bio i najbliži, no na kraju je odlučeno da posao preuzme Zoran Mamić.

Odlučio je dosadašnji sportski direktor "podmetnuti leđa" i povesti Dinamo u novu sezonu, a određene kadrovske poteze je, sudeći prema pisanju Sportskih novosti, već napravio.

Tako je dogovorio nastavak saradnje sa već otpisanim Marijem Gavranovićem, povratku je sve bliži i Leonardo Sigali, no bit će i provjetravanja u svlačionici. Navodno će iz Dinama otići čak sedmorica fudbalera.

Pomenuti list navodi da sljedeće sezone u plavom dresu nećemo gledati našeg Izeta Hajrovića, Emira Dilavera, kao ni Francoisa Moubandjea, a s posudbe se neće vratiti ni Ivo Pinto. Odlazi također i Marko Lešković koji bi teško dobio priliku vjerojatnim dolaskom Sigalija i dolaskom Stefana Milića.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

S Amerom Gojakom je neizvjesna situacija. Navodno je u ovom trenutku bliže odlasku nego ostanku, jer ima konkretnih ponuda koje bi u konačnici trebale biti realizovane, a na izlaznim vratima je i Lovro Majer koji nije uspio ispuniti očekivanja.

U plave dvore, s druge strane, sigurno se vraća Luka Menalo koji je odlično igrao u dresu Olimpije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.