Handžić se fotografijom prisjetio Atalante, uslijedili komentari Velkoskog, Ahmetovića i Rahmanovića

Edmir Škorić

Napadač FK Sarajevo Haris Handžić objavio je fotografiju s utakmice koju je njegov tim odigrao u Ređo Emiliji protiv Atalante u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

U duelu odigranom prije nešto manje od dvije godine Sarajevo je izvuko velikih 2:2, ali je kasnije doživjelo pravu katastrofu i najteži evropski poraz na Koševu, kada su gosti iz Bergama slavili s 8:0.

Handžiću je očito u ljepšem sjećanju ostao prvi duel u Italiji, kada je sjajni napadač uspio postići i pogodak. On je nakon centaršuta Adukora u 67. smanjio rezultat na 2:1, a a Šišić je kasnije postavio konačnih 2:2.

Bez obzira na sve što se dešavalo u revanšu, igrači i navijači Sarajeva s ponosom se prisjete 26. jula 2018. godine i te čarobne noći na sjeveru Italije.

Nakon Handžićeve objave na Instagramu, uslijedili su komentari njegovih saigrača, a kao i obično prednjače oni iskusniji poput Krsta Velkoskog, Amara Rahmanovića i Mersudina Ahmetovića, kapiten Bordo tima koji je tek nedavno počeo da koristi ovu društvenu mrežu.

"Prejak si", napisao je Rahmanović Handžiću, Velkoski je upitao "Jel ovo nostalgija?", dok je Ahmetović u svom stilu dodao: "Nek proba uzeti", aludirajući na igrača Atalante koji je napadao napadača sa Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.