Foto - EPA

Za njih nema mjesta

Sezona nije ni počela, a Zidane je već dvojicu otpisao

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida Zinedine Zidane nema nimalo lagan izbor kada je u pitanju odabir fudbalera.

Kraljevi raspolažu sa dosta kvalitetnih fudbalera i Zidane gotovo uvijek iznenadi svojim odlukama na terenu, no sve što napravi se učini kao pravi potez.

Tako je već sada francuski stručnjak otpisao dvojicu fudbalera, a da sezona nije ni počela. Mladi fudbaler Takefusa Kubo (19) i Reiner (18) nisu u njegovim planovima i vjerovatno će otići na posudbu.

Za njih mjesta u ekipi nema jer nemaju pasoš Evropske unije. Trojica fudbalera van Evrope mogu naći mjesto u ekipi, a to će u Realu biti Eder Militao, Vinicius i Rodrygo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Kuba i Reinera mjesta nema. Slijedi im nova posudba, a sigurno je da će negdje naći svoje mjesto, jer je interes za njima veliki.

Reiner se već povezuje s Bayerom iz Leverkusena, a ostaje da se vidi gdje će Kubo, koji je protekle sezone igrao odlično u ekipi Mallorce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.