Katalonci pokušavaju ubrzati stvari

Ter Stegen je Barcelonin prioritet

Marc Andre ter Stegen već punih šest godina stoji na golu Barcelone. Za sada nema konkretnih informacija koje bi išle u korist njegovog odlaska sa Nou Campa, ali se s vremena na vrijeme ipak pojave špekulacije o interesu drugih klubova za sjajnog Nijemca.

A Barcelona nikako ne želi ostati bez svoje jedinice. Ter Stegenov ugovor ističe na ljeto 2022. godine, a Barcelona ne želi rizikovati - želi što prije produžiti saradnju sa 28-godišnjim golmanom.

Mundo Deportivo čak tvrdi da je Barcelona produženje ugovora njemačkog golmana učinila prioritetom za naredni period.

Navodno na Nou Campu postoji optimizam da će Ter Stegen u predstojećih nekoliko sedmica i staviti potpis na produženje saradnje s katalonskim velikanom.

Posljednje produženje je Ter Stegen potpisao 2017. godine, a do pandemije koronavirusa se trajali pregovori da se to ponovo desi. Ipak, zbog finansijske nesigurnosti uzrokovane već pomenutom pandemijom, pregovori su "zakočili".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Barcelona je sada ubrzala napore i pregovore o novom Ter Stegenovom potpisu kako bi se što prije njegov odlazak prekrižio kao mogućnost.

Podsjetimo, ove sedmice su se pojavile špekulacije da Chelsea želi pokušati dovesti Ter Stegena i da je spreman u posao uključiti svog golmana, Kepu Arrizabalagu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.