"Naravno da mi je žao zbog povrede..."

Mbappe je povrijeđen zato što je previše dobar?

Nakon sinoćnje pobjede PSG-a nad St. Etienneom (1:0) u finalu Kupa Francuske niko ne priča o novom trofeju Parižana, već o mogućnosti da bi Kylian Mbappe mogao propustiti završnicu Lige prvaka.

Mbappe je sinoć nakon pola sata napustio teren pošto ga je, dok je bio u punom naletu, klizećim startom oborio i povrijedio kapiten St. Etiennea Loic Perrin.

Perrin je dobio crveni karton, a Mbappe u suzama izašao iz igre, da bi se vratio pored terena na štakama.

Teško je tvrditi da je bilo namjere kod Perrina da povrijedi mladog ofanzivca PSG-a. Prije će biti da je Perrin jednostavno bio prespor, a Mbappe prebrz - i previše vješt ako pitate trenera St. Etiennea Claudea Puela.

Kako je nakon utakmice pojasnio Puel, "problem" je u kvaliteti Mbappea i ostalih zvijezda PSG-a.

"Problem je u posvećenosti i kvalitetu igrača PSG-a. Misliš da si došao do lopte, a oni su sposobni da izvedu majstoriju u svakoj sekundi. To je i sada bio slučaj... Moramo naći balans između beskompromisnosti i kontrolisanih postupaka, moramo naći pravu kombinaciju", rekao je Puel, pa dodao:

"Naravno da mi je žao zbog povrede i nadam se da nije ništa ozbiljno s Kyliannom. Nije bilo namjere da se on povrijedi, namjera je bila da se ide na loptu".

PSG bi u četvrtfinalu Lige prvaka, 12. augusta, trebao odmjeriti snage sa Atalantom. Nastup Kyliana Mbappea je nakon sinoćnje povrede pod velikim znakom pitanja. Ipak, zvanična dijagnoza se tek očekuje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.