"Žao mi je zbog Mbappea, ne želimo pobjeđivati zbog nesreće drugih"

Gasperini o mogućoj povredi zvijezde PSG-a

"Žao mi je zbog Mbappea, ne želimo pobjeđivati zbog nesreće drugih"

Samo pola sata nakon početka prvog takmičarskog fudbalskog meča u Francuskoj nakon suspenzije sporta zbog pandemije koronavirusa legenda St. Etiennea Loic Perrin je zaradio crveni karton.

Zaradio ga je zbog žestokog starta nad Kylianom Mbappeom, zvijezdom PSG-a koja je sad pod upitnikom za Ligu prvaka.

PSG je u konačnici savladao St. Etienne sa 1:0 i osvojio Kup Francuske, ali trofej je čini se i navijačima pariškog kluba manje bitan od stanja Kyliana Mbappea.

Parižanima je žrijeb F4 Lige prvaka bio poprilično naklonjen, ali eventualni izostanak Mbappea bi mogao biti veliki problem.

Inače, u četvrtfinalnom okršaju, PSG igra protiv Atalante, a o mogućoj povredi Mbappea sinoć je nakon utakmice sa Milanom govorio trener tima iz Bergama, Gian Piero Gasperini.

"Žao mi je, nisam ni znao. Mbappe je sjajan momak, nadam se da nije ozbiljno", rekao je Gasperini nakon utakmice, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne želimo pobijediti zbog nesreće drugih. Šta više, kada pobijedite protiv takvih igrača vaš rezultat znači još više".

Još uvijek nije 100% sigurno da će Mbappe propustiti Atalantu, ali je sinoć u suzama napustio teren, a zatim i viđen na štakama što je itekako zabrinulo sve na Parku prinčeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi