Foto - EPA

Sarri dao sam sebi dobru ocjenu za rad, pa krenuo o Pjaniću: S tim se mora pomiriti!

Midhat Šljivak

Maurizio Sarri ponovo je na press konferenciji govorio o bh. veznjaku Miralemu Pjaniću.

Italijanski mediji se čude zašto Pjanić ne igra u posljednje vrijeme, a Sarri je ponovo imao spreman odgovor na sve.

"Odigrao je 46 utakmica, a u protekle dvije utakmice sam odabrao druge igrače jer klubovi protiv kojih smo igrali su fizički nadmoćni i to je njihovo glavno oružje. Pjanić je igrao dosta, trenutno ima i malu povredu, kao i svi ostali koji su odigrali preko 40 utakmica. Danas smo svi zajedno i vidjet ćemo hoće li sutra igrati ili ne", rekao je Sarri.

Novinare je zanimalo da li je Pjanić 'žrtva' kluba kao što je to Arthur Melo u Barceloni i da je donijeta odluka da on više ne igra nakon razmjene između dva tima.

"Ne znam šta se dešava sa Arthurom i ne zanima me. Mire je tu, ne sumnjam u njegovu profesionalizam i ako sam napravio drugačiji izbor za utakmice, s tim se mora pomiriti", istakao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sebi je dao dobru ocjenu za rad u Juventusu:

"Dao bih dobru ocjenu. Ovo je najteža sezona u historiji italijanskog fudbala, a biti šampion takve lige je jako dobra stvar. Momci su odradili dobar posao, ali uvijek ima prostora za napredak", rekao je Sarri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.