Foto. EPA

Posljednje kolo Premier lige

Poznati putnici u niži rang u Engleskoj

S. Bošković

Nakon odigranog posljednjeg kola Premier lige poznate su ekipe koje putuju u niži rang takmičenja. 

Aston Villa remizirala je na gostovanju kod West Hama rezultatom 1:1, te porazom Watforda od Arsenala (3:2) uspješno izborila opstanak u elitnom društvu. Za tim iz Birminghama gol je postigao Graelish, a za domaćina Yarmolenko. S ovim bodom gosti su došli na 35 bodova, bod više od prvih pratitelja, te ostali iznad crte. 

S druge strana na Emiratesu je Watfordu bila potrebna pobjeda uz poraz Ville, no Watford do nje nije došao. Arsenal je slavio s rezultatom 3:2. Topnici su vodili nakon 33. minute igre s 3:0, ali preko Welbecka i Deeneya gosti su smanjili. Dva gola za domaćina postigao je Aubameyang, dok je jedan dodao Tierney. 

Watfordu i Norwichu će se u Championshipu naredne sezone pridružiti i Bournemouth. Tim s Vitality stadiona je na Goodison Parku savladao Everton s 3:1, no za opstanak mu je trebalo da Watford i Villa izgube svoje mečeve. Watford je izgubio, dok je tim iz Birminghama došao do boda.

Prvak Liverpool je savladao Newcastlea na St. James Parku rezultatom 3:1, a drugoplasirani City je s 5:0 porazio posljednji Norwich. Za Redse su pogodili Mane, Origi i Van Dijk, dok je Gayle postigao gol za domaći tim. S ova tri boda Liverpool je došao na 99 osvojenih bodova u sezoni.

Građani su bili veoma raspoloženi, a zabijali su Jesus, Sterling, Mahrez i dva puta De Bruyne. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton je bio bolji od Sheffielda s 3:1, dok je Brighton s 2:1 savladao Burnley.

Fudbaleri Tottenhama su remizirali s Crystal Palaceom rezultatom 1:1, te zahvaljujući porazu Wolverhamptona protiv Chelseaja došli do šeste pozicije na tabeli i plasmana u kvalifikacije za Europsku ligu. Spursi su poveli preko Kanea u 13. minuti meča, dok je Palace do izjednačenja došao preko Schluppa. 

Na kraju sezone prvak je Liverpool, a u Ligu prvaka će City, Chelsea i Manchester United. Elitni rang takmičenja u Engleskoj su napustili Watford, Bournemouth i Norwich. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.