Pet klubova u najvišem rangu u dva takmičenja

U Banjoj Luci stanuje nogomet

Samir Mlaćo

Nogomet se na velika vrata vratio u Banja Luku.

Ovaj grad trenutno ima dva premijerligaša u Premijer ligi, FK Borac i FK Krupa, a od danas i tri kluba u Omladinskoj Premijer ligi što je zaista uspjeh vrijedan hvale.

Naime, juniorima FK Borac i FK Krupa danas su se pridružili nogometaši FK Željezničar Sport Team koji su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali vršnjake iz bijeljinskog Radnika.

Sretni su zbog toga svi u ovom prelijepom gradu. Treneri, sportski radnici, ali i mladi nogometaši koji sada imaju puno veći izbor u najkvalitetnijem takmičenju u našoj zemlji. Sve 'kod kuće', dok gradovi sa klubovima s bogatom historijom kubure u najnižim rangovima, a o mlađim kategorijama da i ne pričamo.

Kada su seniori u pitanju, Borac će gotovo sigurno s obzirom na igrački kadar igrati zapaženu ulogu u novoj sezoni PL, dok u Krupi žele izbjeći borbu za opstanak. Dobili su i novi travnjak, a mnogi su se klubovi kod ovog kluba ranijih sezona 'žestoko opekli'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U juniorskoj Premijer ligi svakako će biti dosta uzbuđenja. Željezničaru, Sarajevu, Zrinjskom, Slobodi i ostalima nikako neće biti lako na gostovanjima u Banja Luci.

Još kada se vrati publika na stadiona, sve će dobiti 'poseban šmek'. U Banjoj Luci je uvijek 'vatreno', ali to pravi sportski radnici i sportisti vole. Taj naboj u kojem se osjećaš kao 'pravi' nogometaš, trener, sudija, itd,...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.