Skočibušić je već imao priliku raditi u seniorskom pogonu, a veliku prednost nad ostalim trenerima u klubu ima budući da je jedini vlasnik Profi trenerske licence

Mahmutović se priključio ekipi

Skočibušić vodio prvi trening NK Čelik, hoće li voditi ekipu u narednoj sezoni?

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odradili i prvi trening kada je u pitanju priprema za narednu sezonu u kojoj će crno-crveni nastupati u Kantonalnoj ligi ZDK.

Na današnjem treningu prisustvovala su 22 igrača, a trening je vodio Pavle Skočibušić, inače trener kadeta NK Čelik. Ovaj stručnjak je inače jedini trenutno uposlenik kluba koji ima Profi licencu za trenera. Nije još poznato hoće li on biti trener ekipe za narednu sezonu ili neko drugi.

Ono što može radovati sve navijače Čelika jeste što se treninzima priključio i iskusni 33-godišnji napadač Aidin Mahmutović, koji je prije nekoliko dana i sam za naš portal istakao da će ostati u klubu, ako ga rukovodstvo Čelika bude željelo na Bilinom polju.

U narednim danima očekuje se da se treninzima priključi i Adis Nurković, koji je edukaciji za trenersku licencu. Sigurno da će Zeničani za sezonu u nižem rangu takmičenja imati dobru ekipu, koja će istaknuti od početka kandidaturu za prvo mjesto i ulazak u viši rang takmičenja.

Sutra će biti poznato i kada će biti ždrijebanje parova za novu sezonu, koja bi prema najavama trebala krenuti 22. avgusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.