Čelik će igrati gradski derbi u Kupu ZDK

Čelik će igrati gradski derbi u Kupu ZDK

E. Škorić

NK Čelik će iduće sezone igrati u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona, a zenički velikan sada je saznao i rivala u Kupu ZDK.

Održan je žrijeb i Čelik će prema istom 12. avgusta na Bilinom polju od 17 sati igrati protiv ekipe Fortuna.

U ostalim parovima Vareš dočekuje Rudar Brezu, a Stupčanica u Olovu ekipu visočke Bosne.

Svi ti mečevi igraju se, dakle, 12. avgusta (srijeda) od 17 sati.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Bit će zanimljivo vidjeti "ponašanje" Čelika u četvrtom rangu i koliko će zapravo ostali rivali imati snage da pariraju ekipi koja je godinama bila stabilan premijerligaš, no zbog silnih dugova bila je prisiljena da ovog ljeta na Skupštini izglasa istupanje iz Prve lige  FBiH i ponovni početak.

S obzirom da je Čelik zadržao svoje ime, grb i boje, zadržao je višemilionske dugove, ali troškovi su svakako znatno manji ako se igra u Kantonalnoj ligi. Trenutno je ljudima koji upravljaju Čelikom najvažnija njegova stabilizacija.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi