Seli u Arsenal?

Ivan Rakitić napušta Barcelonu, ali takvu razmjenu igrača sigurno nije ni sanjao

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić će prema svemu sudeći ovog ljeta napustiti Barcelonu.

Rakitić je i prošlog ljeta bio na izlaznim vratima katalonskog kluba, ali je odlučio ostati na Camp Nou što čini se i nije bila najpametnija odluka. Barcelona se želi riješiti Rakitića ovog ljeta, te im je cilj da ga uključe u neku razmjenu igrača.

Prvo su Rakitića nudili Interu kao dio transfera Lautara Martineza, a zatim i Juventusu za Miralema Pjanića. No, to je sve odbijeno, ali u Barceloni ne odustaju tako lako.

Španki mediji pišu da je Barcelona spremila novu razmjenu igrača. Ovaj put Katalonci pregovaraju s Arsenalom oko Mattea Guendouzija. Barcelona želi mladog francuskog veznjaka koji je u Arsenalu otpisan zbog lošeg ponašanja i već neko vrijeme trenira odvojeno od prvog tima.

Navodno, Barcelona je već kontaktirala londonski klub i ponudili su im Ivana Rakitića, ali i Artura Vidala u zamjenu za Guendouzija. Ukoliko to ne prođe onda će ponuditi samo Rakitića i određenu sumu novca što je izglednije da će se desiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.