Sezona starta 14. augusta

Prvo kolo HNL-a i odmah derbi!

A. Čaušević

Pauza između dvije sezone u HNL-u trajat će tri sedmice pošto takmičarska godina 2020/21 počinje 14. augusta. 

Danas je održan žrijeb Prve HNL lige, a prvo kolo će donijeti i derbi dvije najboljeplasirane ekipe iz minule sezone. Prvak Dinamo će dočekati Lokomotivu koja će također igrati u Ligi prvaka.

Rijeka će u prvom kolu biti domaćin novajliji Šibeniku, dok će Hajduk na Poljudu dočekati boljeg iz razigravanja za opstanak između Istre 1961 i Orijenta.

Preostala dva para prvog kola su mečevi između Osijeka i Slaven Belupa te Varaždina i Gorice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Plan je da se hrvatsko prvenstvo okonča 15. maja 2021. godine. U posljednjem kolu će igrati Slaven Belupo – Varaždin, Rijeka – Gorica, Dinamo – Šibenik, Hajduk – Lokomotiva te Osijek – Istra 1961/Orijent.

Inače, kada je u pitanju razigravanja za posljednjeg učesnika prvi meč između Orijenta i Istre 1961 igrat će se u Rijeci 2. augusta, revanš u Puli je na programu tri dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.