Gojak ne brine za transfer: Ko još kupuje na temelju jedne utakmice...
Foto: EPA

Žele ga klubovi iz Italije i Njemačke

Gojak ne brine za transfer: Ko još kupuje na temelju jedne utakmice...

Reprezentativac BiH Amer Gojak u posljednje vrijeme je česta tema na Maksimiru.

Gojak je bio izložen kritikama hrvatske javnosti nakon što je u derbiju s Hajdukom dobio crveni karton i ostavio saigrače na cjedilu, no njegovo ime se iz dana u dan pominje i u kontekstu potencijalnog transfera.

Nije tajna da je Gojak trenutno jedan od najtraženijih fudbalera Dinama i da se za njega interesuju renomirani evropski klubovi, a pojedini mediji u susjedstvu već su objavili da je za 'Modre' možda odigrao i posljednji meč.

"Puno se priča, ali ništa službeno. Kada nešto bude, vidjet ćemo. Moj otac i brat se brinu o tome, na meni je da treniram i igram", rekao je Gojak u razgovoru za Sportske novosti.

Na derbiju s Hajdukom promatralo ga je nekoliko skauta. Nada se da crveni karton neće pokvariti ukupne recenzije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Niko ozbiljan ne kupuje igrača na temelju jedne utakmice ili jednog poteza. Vjerujte, niti će me neko kupiti na osnovu jedne utakmice, niti će odustati od mene zbog crvenog kartona", uvjeren je bh. fudbaler.

Dodao je također kako je trenutno fokusiran samo na Dinamo, iako, priznaje da mu je želja okušati se u jednoj od najvećih evropskih liga. U ovom trenutku je najbliži Seriji A gdje ga žele Atalanta i Fiorentina.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Prodace ga Dinamo za cevape i pivu i poslat Hajrovica ko bonus
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi