Serija A, 37. kolo

Immobile ide po Zlatnu kopačku, Zlatan nosio Milan do trijumfa

U terminu od 19:30 odigrano je pet mečeva 37., pretposljednjeg kola Serije A.

Treba izdvojiti pobjedu Lazija nad otpisanom Brescijom rezultatom 2:0, a ona je bitna prije svega jer je drugi gol za Lazio nakon puno promašaja postigao Ciro Immobile. Bio je to njegov 35. gol u sezoni Serije A, čime je u utrci za najboljeg strijelca italijanskog šampionata odmakao četiri gola Ronaldu. Ono što je još važnije jeste da je Immobile prestigao Roberta Lewandowskog po broju golova u domaćem šampionatu i sada ide ka evropskoj Zlatnoj kopački.

Prvi gol za Lazio je, inače, postigao Correa u 17. minuti, dok je Immobile uspio doći do svog gola u 83.

Sassuolo je pregazio Genou sa 5:0 na svom terenu i sada je Genoa u opasnoti s obzirom da je ekipa Leccea uspjela slaviti pobjedu u gostima kod Udinesea. Gosti su slavili 1:2 nakon preokreta, a pobjedu je Lecceu donio Lapadula u 81. minuti kada je postavio konačni rezultat.

Lecce sada ima šansu pobjedom nad Parmom u posljednjem kolu, uz remi ili poraz Genoe protiv Verone, ipak osigurati opstanak. Ipak, za očekivati je da će Genoa dati sve od sebe da slavi i ostane u eliti.

Mora se izdvojiti i pobjeda Milana na gostovanju kod Sampdorije, na krilima Zlatana Ibrahimovića - rezultatom 1:4.

Poveli su Rossoneri već u četvrtoj minuti kada je Zlatan pogodio glavom na asistenciju Rebića, da bi Šveđanin u 54. minuti asistirao Calhanogluu za 0:2, a onda četiri minute kasnije pogodio za 0:3.

Sampdorija je preko Askildsena u finišu utakmice uspjela stići do gola, ali je Leao u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 1:4.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan nakon današnje pobjede nastavlja držati šesto mjesto koje ga vodi u LE.

Također, Verona je danas sa 3:0 savladala SPAL.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.