Foto: EPA

U Juventusu je otpisan

Pjaca dobio priliku da spasi karijeru

Hrvatski fudbalski reprezentativac Marko Pjaca primoran je ići na novu posudbu.

Pjacin uspon nakon selidbe u Juventus usporile su brojne povrede koje su mu zamalo i uništile karijeru, a na njegovu žalost, u torinskom klubu je danas gotovo skroz otpisan.

Morat će bivši fudbaler Dinama nakon posudbi u Fiorentini i Anderlechtu ponovo krenuti dalje, a sudeći prema pisanju medija iz Italije, interes za njegove usluge je pokazao novi prvoligaš Benevento.

Na Pjacinom dolasku insistira trener Pippo Inzaghi, a selidba u Benevento možda i ne bi bila loša za rođenog Zagrepčanina, pogotovo jer bi na neki način dobio priliku da ponovo oživi svoju karijeru.

Benevento je osim Pjace zainteresovan još za Gervinha iz Parme te Lapadulu koji igra u Lecceu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.