Kamil Glik se vraća u Seriju A

Ljekarski pregledi zakazani

Kamil Glik se vraća u Seriju A

Benevento je odigrao dominantnu sezonu u Seriji B i davno ovjerio promociju. Vraća se tako Benevento u elitu, a za elitu su potrebna nova velika pojačanja.

Klub je već uspio osigurati dolazak jednog velikom imena: Loic Remy će naredne sezone predvoditi napad Beneventa.

Međutim, potrebno je Beneventu još nekoliko pojačanja želi li se zadržati u društvu najboljih.

Već ranije se špekulisalo da bi tim iz Kampanije mogao pojačati iskusni Poljak Kamil Glik, a čini se da će se to i desiti.

Gianluca Di Marzio, italijanski "transfer guru", otkriva da je nekadašnji štoper Torina na korak od potpisa za Benevento.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Benevento je navodno već zakazao Glikove ljekarske preglede, a oni bi se trebali odraditi u ponedjeljak u Rimu, odmah nakon što 32-godišnji poljski reprezentativac stigne u italijansku prijestolnicu.

Italijanski fudbal nije nepoznanica za Glika koji je u svojoj karijeri imao priliku igrati za Torino, Palermo i Bari. Upravo je iz Torina 2016. godine prešao u Monaco, francuski klub čiji je još uvijek zvanično član.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi