Veliki gubitnici

Odigrali najbolju sezonu u 10 godina, plasirali se u Ligu prvaka, ali sud im je sve "ukrao"

Admin Čaušević

Za Sporstki sud za arbitražu (CAS) se zna reći da strogoću obično tretira na manjim i siromašnijim klubovima koji nemaju lobi kao najveći najbogatiji klubovi današnjice. 

Proljetos je Manchester City izbačen iz Lige prvaka na dvije godine, međutim nakon žalbe CAS-u kazna je značajno ublažena te će Građani moći girati elitno takmičenje. Isti slučaj nije sa Trabzonsporom.

Trabzorspor je 2019. godine kažnjen s neigranjem na jednu sezonu UEFA-inim takmičenjima kada kroz prvenstvo izbori to pravo. Klub s Crnog mora je sankcionisan jer nije poštovao dogovor iz 2016. godine o poštivanju Finansijskog fair playa.

U sezoni 2019/20 Trabzonspor je igrao fantastično. Završili su drugi na tabeli i izborili plasman u Ligu prvaka, ali elitno takmičenje će samo moći pratiti na televiziji. Bio je to najbolji ligaški plasman još od sezone 2010/11 kada su također bili drugi.

Naime, višestruki prvak Turske se žalio CAS-u i nadao se da će kažna biti ublažena, međutim danas je iz Lozane došlo definitivno "ne". Da li su u pitanju dvostruki aršini pa "veliki" City, a "mali" Trabzonspor ne može procijenite sami.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.