Trabzonspor osvojio Kup Turske

Slavili u finalu protiv Alanyje

Trabzonspor osvojio Kup Turske

E. Čaušević

Fudbaleri Trabzonspora u samom finišu sezone ostali su bez titule prvaka Turske, ali su sezonu ipak uspjeli da završe s osvojenim trofejom.

Naime, Trabzonspor je večeras uspio da osvoji Kup Turske nakon što je u finalu pobijedio Alanyasport s 2:0. Trabzon je večeras bio dosta bolji od svog protivnika i zasluženo je slavio.

Trabzonspor je poveo u 25. minuti kada je Sorloth asistirao, a gol za 1:0 postigao je Omur koji se sjajno ubacio u petarac protivničkog tima.

U nastavku meča Alanyaspor je pokušao svim silama da dođe do 1:1, ali nisu uspjeli iako su u finišu propustili dvije sjajne šanse. No, Trabzonspor je u desetoj minuti sudijske nadoknade sve riješio.

Sorloth je ovaj put bio u centru pažnje kada je sjajno pogodio za 2:0 i tako riješio sve dileme oko pobjednika Kupa Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi