Neće biti lako

Dinamo se želi riješiti petorice, među njima Hajrović i Dilaver, ali ima i 'mali' problem

Edmir Škorić

U redovima hrvatskog prvaka Dinama ne planiraju na neke donedavno standardne igrače, a među njima i dvojac s bh. zastavom.

U četvrtak poslijepodne Zoran Mamić će okupiti ekipu na sastanku i treningu, s čime će Modri zvanično krenuti u pripreme za novu sezonu. Sada krene onaj važni dio sezone za Dinamo, kada će se tražiti što bolji plasman i - konkretno - nastupi u grupnoj fazi nekog evropskog natjecanja.

Na Maksimiru atmosfera nije baša idealna, a Dinamo mora da se riješi nekih igrača. Na spisku ima njih pedeetak, što onih koji su tu, što nekih koji su na posudbama i treba da se vrate i svi nešto očekuju i vjeruju da trebaju dobiti šansu u Dinamu.

Modrima će biti problem da se riješe nekih igrača, a Sportske novosti pišu da su na toj listi Izet Hajrović, Emir Dilaver, zatim Moubandje, Pinto i Atiemwen.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Problem nastaje kada se pogledaju ugovori većine tih nogometaša i jasno je da oni neće samo tako otići. Dilaver nema baš dobar odnos s Zoranom Mamićem, ali je nedavno produžio ugovor na još dvije godine.

Hajrović ima do decembra 2021. godine ugovor, no on je također prekrižen i klub se nada da će uspjeti da ga proda do početka nove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.