Prvo kolo HNL-a i odmah derbi!

Sezona starta 14. augusta

Prvo kolo HNL-a i odmah derbi!

A. Čaušević

Pauza između dvije sezone u HNL-u trajat će tri sedmice pošto takmičarska godina 2020/21 počinje 14. augusta. 

Danas je održan žrijeb Prve HNL lige, a prvo kolo će donijeti i derbi dvije najboljeplasirane ekipe iz minule sezone. Prvak Dinamo će dočekati Lokomotivu koja će također igrati u Ligi prvaka.

Rijeka će u prvom kolu biti domaćin novajliji Šibeniku, dok će Hajduk na Poljudu dočekati boljeg iz razigravanja za opstanak između Istre 1961 i Orijenta.

Preostala dva para prvog kola su mečevi između Osijeka i Slaven Belupa te Varaždina i Gorice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Plan je da se hrvatsko prvenstvo okonča 15. maja 2021. godine. U posljednjem kolu će igrati Slaven Belupo – Varaždin, Rijeka – Gorica, Dinamo – Šibenik, Hajduk – Lokomotiva te Osijek – Istra 1961/Orijent.

Inače, kada je u pitanju razigravanja za posljednjeg učesnika prvi meč između Orijenta i Istre 1961 igrat će se u Rijeci 2. augusta, revanš u Puli je na programu tri dana kasnije.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi