Foto: EPA

Potencijalni reprezentativac BiH

Burnić napušta Borussiju, već ima novi klub?

Dženis Burnić, koji se jedno vrijeme pominjao kao potencijalni reprezentativac BiH, napušta redove Borussije Dortmund.

Mladi fudbaler je ponikao u Borussiji, stigao je i debitovati za prvi tim, ali zbog velike konkurencije u proteklom periodu je pretežno odlazio na posudbe u 'Zweitu'.

Nakon što je skoro okončao epizodu Dynamo Dresdenu, mediji u Njemačkoj javljaju da bi se Burnić sada mogao trajno razići sa Borussijom Dortmund i da već ima nekoliko klubova koji bi ga rado otkupili. 

Da se vode određeni pregovori potvrdio je i njegov otac Almin, a njemački mediji navode kako je posebno 'zagrijan' Heidenheim koji je propustio priliku da se kroz doigravanje plasira u Bundesligu.

Burnić je u protekloj sezoni igrao redovito u 'Zweiti' sve dok nije zadobio tešku povredu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.