Haaland odlazi iz Borussije tek kada ostvari veliki cilj
EPA

Ne zamara se transferom

Haaland odlazi iz Borussije tek kada ostvari veliki cilj

Jedan od najtraženijih napadača Erling Haaland nema namjeru u skorije vrijeme napuštati Borussiju Dortmund.

Norvežanin je na Westfalen došao u januaru iz Salzburga za 20 miliona eura, a od tada je u 18 utakmica zabio 16 golova i definitivno potvrdio da je nadolazeća zvijezda svjetskog nogometa.

Zbog sjajnih igara već se špekuliše da bi Haaland mogao ekspresno napustiti Borussiju i završiti u Real Madridu, međutim njegovi planovi su, barem prema onome što je rekao, drugačiji.

"Imam više godišnji ugovor ovdje, do 2024. godine. Veliki cilj mi je da osvojim titulu sa Borussijom i da taj fantastičan uspjeh proslavim sa našim navijačima", rekao je Haaland u intervjuu za sportski list Bild.

Borussia na novu titulu čeka od 2012. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sigurno da imamo kvalitet da budemo šampioni, ali sama priča o tome nije dovoljna. Bayern je konstantan i to je veoma impresivno. Moramo da nastavimo naš dobar razvoj iz drugog dijela prošle sezone i želimo da budemo uspješniji naredne godine", poručio je norveški nogometaš.

Haaland je nedavno promijenio i broj na dresu. Od naredne sezone će nositi 'devetku' koja je ranije bila u vlasništvu mnogih velikih imena kao što su Robert Lewandowski, Stephane Chaupusat, Lars Ricken, Jan Koller, Karl-Heinz Ridle...

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi