Salihamidžić je izgubio bitku: Borussija je 17-godišnjaka platila 25 miliona eura!

Jude Bellingham novi član Žuto-crnih

Salihamidžić je izgubio bitku: Borussija je 17-godišnjaka platila 25 miliona eura! · Zvanično

A. Čaušević

Posljednji posao kojeg je Hasan Salihamidžić završao kao sportski direktor Bayerna nije prošao kako je on to i zamislio. Jude Bellingham je i zvanično postao igrač Borussije Dortmund.

Salihamidžić je odnedavno postao član Upravnog odbora Bayerna, a istovremeno je nastavio raditi na transferima. Pokušao je pokvariti posao najvećem rivalu, ali bezuspješno.

Velikan iz Dortmunda je jutros saopštio kako je 17-godišnji Englez s Borussijom potpisao dugogodišnji ugovor te da će nositi broj 22 na leđima.

Ugledni Sky Sports je izvjestio kako je Birmingham City za Bellinghama inkasirao najmanje 27 miliona eura s tim da ta cifra u narednim godinama može dodatno rasti u zavisnosti od ispunjenja bonusa.

Za talentovanog veznjaka je izuzetno bio zainteresovan i Manchester Uniteda, ali Crveni đavoli su se povukli iz utrke. Još su ga željeli Real Madrid i Chelsea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa 16 godina i 38 dana Bellingham je najmlađi ikad koji je zaigrao za prvi tim Birmingham Cityja. Borussiji će se priključiti 10. augusta u Švicarskoj kada počinju pripreme za novu sezonu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Da je Bayern njega toliko htio Bayern bi njega i doveo
7 3
BobPaisley
...sto je izgubio bitku???...pa ova Borussija je svakako njihova filijala...tamo ce se kaliti par godina i ako se pokaze kao dobar Bayern ce ga uzeti kao i ostale igrace koje je uzeo prije njega...ovo je planski uradjeno,nisu ga ni zeljeli uzeti jer kod njih trenutno ne bi imao mjesta...zato je tu Borussija da im napravi igraca...
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi