Favoriti za titulu ostaju isti

Nakon pet mjeseci zavjesa se diže, Premijer liga počinje

Nakon pet mjeseci vraća se m:tel Premijer liga BiH. Razumijemo da velika većina ljudi voli blještavila evropskih terena, ali dobri, stari bh. šampionat nam ipak mora biti najdraži. Ako ništa naš je.

U 19. po redu sezonu ulazimo s novim imenom, grbom, ali i novim pravilima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Prednost domaćeg terena će vjerovatno postati manji faktor u odlučivanju ishoda utakmica jer su utakmice, barem na početku, limitirane na ukupno stotinjak prisutnih, ali svejedno nema sumnje da nas očekuje mnoštvo uzbuđenja.

Mnogi ovu sezonu vide možda i najjačom dosad. Sarajevo će nastojati odbraniti naslov prvaka, tu su još Zrinjski i Željezničar koji bi na svoj 100. rođendan želio vratiti trofej u vitrine, a pohod na najviši plasman najavljuje također i Borac iz Banjaluke.

U borbu za mjesta koja voda u Evropu žele se svakako umiješati ambiciozni Tuzla City i Velež, Široki Brijeg i Radnik uvijek mogu svakoj ekipi pomutiti račune, a bit će svakako zanimljivo i u borbi za opstanak. Ta mjesta će pokušati izbjeći Olimpik i Krupa, koji su od ove sezone novi premijerligaši, te ekipe koje su i prošle sezone strepile od ispadanja - Sloboda i Mladost.

Prvenstvo će biti otvoreno duelom između Slobode i Radnika koji se igra u 17:30 sati, dok pola sata kasnije počinje dvoboj Borca i Mladosti. U trećoj utakmici sastaju se Zrinjski i Olimpik.

Najzanimljivija utakmica kola je definitivno ona između Željezničara i Borca koji se sastaju s početkom u 20:30 sati.

Naravno, i ovaj put kladiti se možete na MOZZART kladionici koja na, recimo, pobjedu Slobode nad Radnikom daje kvotu 2.10, dok Željezničar vidi kao apsolutnog favorita u duelu protiv Veleža. Na pobjedu Plavih kvota iznosi 1.35.  Za preostale duele između Borca i Mladosti te Zrinjskog i Olimpika kvote pogledajte OVDJE! 

Sve će dodatno začiniti direktni prijenosi utakmica na kanalu Arena Sport koji u svojim domovima ima većina stanovnika u BiH.

Subota:

17:30 Sloboda – Radnik
18:00 Borac – Mladost DK (Arena Sport 1)
20:00 Zrinjski – Olimpik
20:30 Željezničar – Velež (Arena Sport 1)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja:

17:30 Krupa – Sarajevo (Arena Sport 1)
20:00 Široki Brijeg – Tuzla City (Arena Sport 1)

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.