Reprezentativca BiH želi klub iz Hrvatske

Todorović ide iz Salzburga, poznata nova adresa?

Odlazak Josipa Juranovića u Legiju iz Varšave ostavio je rupu na desnom beku u Hajduku.

Splićani intenzivno tragaju za fudbalerom koji bi na najbolji način mogao nadomjestiti Juranovićev odlazak, za koji su dobili 700 hiljada eura, a na listi želja Igora Tudora je, ni manje ni više, nego Darko Todorović.

Todorović je 2018. godine iz Slobode otišao u Red Bull Salzburg kojem se obavezao na višegodišnju saradnju, ali tamo, kao ni na posudbi u njemačkom Holsten Kielu, nije se baš pokazao u najboljem svjetlu.

Iz tog razloga Bikovi ne bi imali ništa protiv da pošalju Todorovića na novu posudbu, a mediji u Hrvatskoj, konkretno 24sata.hr, piše da je upravo Hajduk voljan da ga dovede s mogućnošću otkupa ugovora.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Todorović je zanimljiv Hajduku, a kako će se dalje razvijati priča, ovisit će, naravno, o pregovorima. No, Igor Tudor, Ivan Kepčija i Mario Stanić svakako bi ga htjeli dovesti. A njihova je riječ presudna nakon što im je Nadzorni odbor izglasao povjerenje da nastave voditi momčad i sportsku politiku kluba", navodi se.

Hajduk je, podsjetimo, želio Todorovića i prije nego što je otišao u Austriju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.