Bh. reprezentativac novi igrač Barcelone

Pjanić se od Juventusa želi oprostiti 23. augusta, zajedničku fotografiju mu posvetio i Ronaldo

A. Čaušević

Nekad u budućnosti Miralem Pjanić će se moći pohvaliti da je jedna od rijetkih igrača koji su imali priliku igrati sa Cristianom Ronaldom i Leom Messijem, "vanzemaljcima" koji su obilježili posljednjih 15 godina. 

Pjanić je prije nekoliko sedmica potpisao ugovor s Barcelonom kojoj će se pridružiti u septembru. S Juventusom je završio sve u Seriji A, još mu je ostala Liga prvaka.

Bh. reprezentativac je sinoć u emotivnoj objavi na Instagramu kazao da je njegovoj avanturi u Seriji A u dresu Juventusa došao kraj. 

Međutim, otkrio je i tačan datum do kada želi nositi slavni dres Bianconera. To je 23. august. Tada je zakazano finale Lige prvaka u Lisabonu.

Prije toga Juventus u osmini finala mora nadoknaditi 0:1 protiv Lyona, a u mogućem četvrtfinalu Staru damu čeka bolji iz duela Mancheter City - Real Madrid.

U međuvremenu zajedničku fotografiju Pjaniću posvetio je i Cristiano Ronaldo što na neki način pokazuje da i najbolji fudbaler današnjice cijeni poštuje odličnog veznjaka. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pjanić je član Juventusa bio od 2016. godine. U protekle četiri godine uspio je osvojiti četiri Scudetta, ali ne i trofej Lige prvaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.