Pregovori s Borcem traju

Partizan i Čukarički žele Almedina Ziljkića · Saznajemo

FK Borac nije mogao na bolji način otvoriti novu sezonu Premijer lige BiH. Banjalučani su, naime, sa čak 6:0 na Gradskom stadionu savladali Mladost.

Strijelac jednog gola bio je i Almedin Ziljkić (24), a upravo bi on mogao uskoro napraviti transfer.

Kako SportSport.ba saznaje, Borac pregovara sa dva srbijanska superligaša itekako zainteresovana za Ziljkićeve usluge. Riječ je o Čukaričkom i Partizanu.

Kako Ziljkić ima važeći ugovor sa Borcem do 2022. godine, Banjalučaki u slučaju transfera mogu računati na finu zaradu.

Inače, Almedin Ziljkić je počeo karijeru u rodnom Novom Pazaru, gdje je nastupao za istoimeni klub, da bi potom igrao za Donji Srem i hrvatsku Goricu. u BiH je prvi put stigao 2017. godine kada je potpisao za Slobodu, potom je igrao za Tuzla City, a za Borac potpisao u februaru 2019. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.